22 Ekim 2010 Cuma

Who is the whore now Wayne?


Bu hafta başında Premier Lig'in manşetini Wayne Rooney atmıştı Old Trafford'dan ayrılmak istediğini açıklayarak. Haftayı bitirmeye yaklaşırken yine Rooney manşetlerdeydi bugün. Bu kez kendisini kulüp tarihinin en pahalı oyuncusu yapan rekor bir ücret karşılığında (haftalık 180.000 pound) Manchester United ile imzaladığı 5 yıllık sözleşme ile...

Önce mevzu gazetelere düştü. Ardından Alex Ferguson, Rooney'in ayrılma konusunda kararlı olduğunu ve bunu kendisine ilettiğini açıkladı. Sir, daha bir kaç ay önce sonsuza kadar bu kulüpte kalmak istediğini belirtip kontrat uzatma konusunda kendisine yeşil ışık yakan oyuncusunun bu kararı karşısında şok olduğunu da söyledi. Hemen akabinde de Rooney konuştu. Kulübün uzun vadede yıldız isimler ile sözleşme yapma konusunda isteksiz olmasının, kendisini gelecek hakkında umutsuzluğa ittiğini söyledi. Her ne kadar Ferguson ve kulüp hakkında olumlu şeyler söyleyip dağıttığı ortalığı toparlamaya çalışsa da onun bu sözleri Sir'i ikinci kez konuşmaya itecek kadar sinirlendirdi. Efsane teknik adam yaptığı açıklamada Ronaldo'ya da gönderme yaparak, bazı futbolcuların yeryüzünde daha iyi kulüpler bulunduğunu sandığını ama buradan ayrıldıktan sonra bunun doğru olmadığını gördüklerini söyledi. Şu benzetmeyi de yapmış ki beni çok güldürdü-:) "They look in a field and see a cow and they think it's a better cow than the one in their own field, and it never really works out that way.". Tam da ondan beklenen İngiliz snobluğuna yakışır, taşı yerine koyan bir açıklama...

Artık sözlere dökülmüş olan bu dedikodunun gün yüzüne çıkışı gazeteleri de harekete geçirdi ve Rooney'in talipleri yer buldu manşetlerde. Real Madrid ismi elbette gündeme geldi ama ManU taraftarlarını en çok kızdıran ise Rooney'in isminin, düşman kardeşleri Manchester City ile yazılması oldu. Protestolar, Bursa maçında açılan pankartlar ve hatta şehirdeki bir bilboarda yazılan "City'ye gidersen, ölürsün" mesajı taraftarın tepkisini en iyi şekilde anlatıyordu.

Ve bugün Sir ile imza sonrası gülümseyerek verdiği poz ile sonlandı kriz. Uzun vadeli planlar hakkında söz aldı mı bilinmez ama haftalık ücretini görünce bunu çok fazla kafaya takacağını da sanmıyorum artık. Samimi olduğuna inanmasam da kontrat yenilememe gerekçesinde çok da haksız değildi aslında. Nistelrooy, Ronaldo ve Tevez gibi isimlerin takımdan ayrılması ve son yıllarda kadronun giderek sıradanlaşması onun zerzenişlerini destekler nitelikte ama bu kulübün hala bir Alex Ferguson'u olduğu unutulmamalı.

Bundan sonra Rooney taraftar ile arasını düzeltmek için uğraşacak. Ama Avrupalı bu tarz olayları fazla kafaya takmıyor. Old Trafford'da yapacağı bir hat-trick ile herşey unutulur. Hatırlarsınız Ronaldo ile Rooney 2006 Dünya Kupası'nda kavga etmişlerdi ve Ronaldo'nun o yıllarda depreşen Real Madrid sevdası da buna eklenince Old Trafford'da kısa bir süre de olsa tepki almıştı Portekizli. Ama çok değil bir kaç maçlık iyi performans ve goller herşeyi unutturmuştu. Ronaldo, Rooney ile barışıp efsane bir sezon geçirmişti. Bu işler böyledir. Rooney de bir kaç şık performans ile taraftarlarına herşeyi unutturacaktır. Ama onun yukarıdaki pankartı unutması ne kadar sürer onu bilemeyiz tabi!  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder