15 Ekim 2010 Cuma

Con Henri'nin Liverpool'u!


Ağzında purosu ve ismi ile tipik bir Amerikan imajını yansıtan bu adam Liverpool'un yeni sahibi John W. Henry. Mahkemelere kadar düşen kulübün el değiştirme süreci sancılı olsa da geçen hafta satılma kararı ile NESV de Liverpool'un yeni patronu olmuş oldu. Kulüp 300 milyon pound gibi "tarih ve  başarı" ederlerinin çok altında bir fiyata satıldı. Her ne kadar eski sahipler Hicks ve Gillett dava ile ilgili usülsüzlük olduğu gerekçesi ile 1 milyar dolarlık karşı bir tazminat davası açmışlarsa da bu onların Anfield'dan kuyruklarına teneke bağlanarak kovuldukları gerçeğini değiştirmeyecek.

Amerikalıların Anfield'da sevilmedikleri bir gerçek ama eski sahipler kulübü o kadar kötü yönettiler ki, taraftarlar sapına kadar Amerikalı bir başka adama eyvallah demek zorunda kaldılar. Kulübün bütün gelirlerinin banka faizlerine gitmesi sebebi ile doğru dürüst transfer yapamayan bir kulüpten, en azından kısa vadede bu borçtan kurtularak bir kaç hamle yapma şansı doğacak bir kulübe dönüşecekler. Uzun vadede bir Mansour veya Abravomich etkisi getirmeyeceklerse de neticesinde NESV, Amerika'nın en çok para harcayan 2. kulübü olan Boston Red Sox'un da sahibi. Bu durumda transferde Liverpool hareketli günler yaşayacaktır gelecek günlerde.

İlk maçına Anfield'da gitmek istediğini söylemiş John Henry. Dolayısı ile bu haftaki derbiyi (Everton) pas geçiyor. Umarım bu fotoğraftaki hali ile belirmez tribünlerde ve umarım bu Amerikan rüyası da Hicks&Gillett gibi kabus ile bitmez!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder