3 Ekim 2010 Pazar

Bobo ile başla, istediğin gibi bitir...

 
Schuster'in Nobre/Bobo tercihi Beşiktaş'ın hücum gücünü siyah ve beyaz kadar farklılaştırıyor. Elbette Bobo'nun bu 5 yıllık İstanbul kariyeri her zaman bu son 3-4 maçta ortaya koyduğu performans gibi olmadı ama geldiğinden beri herkesin bildiği birşey var ki o da Bobo sahada kaldıkça performansını arttıran bir yapıya sahip. Aynen sezon içinde olduğu gibi maç içinde de ivmelenen ve gelişen bir yapı...Yani Bobo'yu dinlendireceksiniz onu maçın başında değil sonunda dinlendirmeniz gerekir. Bu yüzden Schuster'in rotasyon tercihinde Bobo'yu ayrı bir yere koyması gerektiğini düşünüyorum.

Peki bugün ne oldu? Maça Nobre ile başlayan Beşiktaş'ın hücum varyasyonları sıfıra indi neredeyse. Guti'nin dilinden anlayan Quaresma evinde, Bobo da kulübede olunca hücum etkinliği çok çok azaldı Beşiktaş'ın. Zaten ilk yarım saatte Trabzon maç öncesi beklediğimin aksine orta sahada çok direnç gösterdi. Özellikle topun 3. bölgeye geçmesine neredeyse hiç izin vermediler. Bunu kah alan daraltarak daha sık da faul yaparak gerçekleştirdiler. Sadece Hilbert'in bindirmeleri ile birkaç olgunlaşmamış pozisyon yakaladı Beşiktaş. Sol kanadı ise maç boyunca neredeyse hiç kullanamadılar. Bunun temel sebebi ise Holosko'nun koşu yollarını Serkan'ın çok iyi kapatmasıydı. Zaten sırtı dönük oyunda üstelik bir de ters kanatta ise Holosko hiç yok. Ernst ve Guti'nin onun üzerinden olgunlaştırmaya çalıştığı bütün ataklar başlamadan bitti. İkinci yarıda ise geriye düştükten sonra Schuster önce Ernst'i sonra da Guti'yi çıkardı. Haliyle bu iki oyuncu yokken karşı kaleye hiç gidemedi desek yeridir Beşiktaş için.

Trabzon'da ise Colman ve Selçuk defansif görevlerini fazlası ile yerine getirdiler. Teofilo'nun arkasındaki 3 hızlı adamdan Yattara maçta hiç yoktu ki zaten ikinci yarıya onunla başlamadı Şenol Güneş. Burak ve Engin ise hareketli oyunları ile Beşiktaş defansının dengesini bir nebze bozdular. Ama her iki oyuncu da defansın arkasına sarkacak oyun zekasına ve pozisyon bilgisine sahip olmadıkları için sık sık ofsaytta kaldılar. Maça Yattara yerine Alanzinho ile başlamış olsalardı buradan çok ekmek yiyebilirdi Trabzon. İkinci yarının başında Yattara/Ceyhun değişikliği Trabzon'un göbekteki sertliğini daha da arttırdı ve daha dengeli bir takım oldular. Skor üstünlüğünü ele geçirince de Beşiktaş'ın bu akşamki yorgun ve iştahsız yapısı sayesinde maçın sonunu çok zorlanmadan getirdiler.

Daha önceden de söylediğim gibi Necip'i küstürmeden ondan yararlanmanın yollarını bulması lazım Schuster'in. Özellikle bu tarz sert takımlara karşı cevap verebilmesi için o bölgedeki tek opsiyon Necip. Bu maç da Schuster'in rotasyon yaparken biraz daha ince düşünmesi gerektiğini gösterdi bize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder