23 Ekim 2010 Cumartesi

Paar ne yahu!

Mustafa Yücedağ NTVSpor'da idi bu akşam. Mustafa Yücedağ kim? Rijkaard'ın tercümanlığını yapan eski futbolculardan. Geçen sene röportajlarda ve maç sonu açıklamalarında İngilizce kullanan Rijkaard'ın bu sene yönetim zorlaması ile Felemenkçe'ye dönmesi sonucu işe alındı. Şimdi Rijkaard'ın gidişinin ardından bu süre zarfında iş tanımı "tercümanlık" olan Yücedağ'ın bu akşamki açıklamaları ise sanki eski bir antrenörün ya da teknik adamın ağzından çıkma tarzındaydı. Rijkaard'ın istediği transferlerin yapılmadığını ve kendisinin de bazı transferlerde devreye girdiğini falan anlattı.

Türkiye hep birşeylerin peşinde koşan insanların vitrinde olduğu ilginç bir ülke gerçekten. Tercüman çıkar, tercümanlıktan fazlasını yapar. Ekranda bir kaç ay önce yaşanmış bir olayın hesabını kapatmaya çalışır. Ona saydırır, buna mesaj gönderir...Kendini mağdur gösterir. Herkesin kariyer yapma isteğine saygı duyulmalıdır elbet ama bu şekilde değil. Dejenere futbol gündeminin güzel bir örneği idi bu röportaj...

NOT: Başlıktaki mevzu da tercümandan daha fazlası olduğunu söyleyen ama kendisine tercümanlık konusunda ders verilemeyeceğini iddia eden Yücedağ'ın ikide bir söylediği cümle ile ilgili. "Bana Paar'ı öğretmeyin kardeşim"...Bu nedir ki!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder