16 Ekim 2010 Cumartesi

Demirören'den satırbaşları

Yıldırım Demirören NTV'de Yüzdeyüz Futbol'da idi bu akşam. Bir kaç satırbaşı vermek gerekir ise:
  • Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izin alınmış ve Mayıs'ta yeni stadın inşasına başlanıyor. Eğer başka aksilik çıkmazsa ki Demirören burada bir açık kapı bıraktı. Projenin detayına girmekten kaçındı bu sonradan çıkması muhtemel problemler yüzünden. Zaten bu stat projesi hiç bir zaman net olmadı ve 7-8 ay içinde kazma vurulması planlanan bir inşaat ile ilgili hala kesin konuşamıyor kulübün başkanı. Kesinleşen tek nokta ise stadın 42000 kişilik olacağı imiş. Planlanan bitirme süresi 15-18 ay civarı, model ise yap-işlet-devret...İsim hakkı kulüpte kalacak ve  buradan da ciddi bir gelir elde etmeyi düşünüyorlar. Fiyapı'ya İnönü'nün isim hakkının verilmesi eleştiri konusu olmuştu ekonomik ve diğer sebeplerden. Ancak geçici bir anlaşma olması (1+1) ve kısa vadede para getirmesi açısından bence mantıklı. Yeni statta yeni bir sponsor ve yeni ve uzun süreli bir anlaşma olacak.
  • Stadın yapımı esnasında maçların nerede oynanacağı konusunda iki alternatif bulunduğunu söyledi. İlki bana çok ütopik geldi ki bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum ve ayrıca da gereksiz buluyorum. Anadolu'nun Süper Lig'de temsilcisi olmayan bir şehrinde lig maçlarını yapabileceklerini söyledi Demirören işin içine biraz da sosyal sorumluluk projesi konsepti sokarak. Dediğim gibi çok temeli olmayan bir fikir gibi geldi. Daha ziyade Aziz Yıldırım'ın bu Batman projesine belki bir karşı atak gibiydi. Hadi diyelim oldu. Şehir neresi olacak? Adam gibi stadın olduğu bütün şehirler zaten Süper Lig'de. Adana'ya da gidecek halleri yok sanırım lig maçı oynamak için. Bunun taraftarı var, sponsoru var, yolu var, vs.vs...Olmaz bu iş! İkinci alternatif ise Kasımpaşa'nın stadını kullanmak. Daha gerçekçi duruyor. Benim fikrime göre mantıklı olan da Olimpiyat Stadı ki eninde sonunda Avrupa Kupası maçları burada oynanmak zorunda kalacak. Eğrisi doğrusuna fazla bakmadan en azından 2 sene için zemini ve şartları uygun bir yer olarak Olimpiyat Stadı mantıklı gözüküyor.
  • Başkanlık döneminde camiaya kazandırdığı en büyük projenin Fulya olduğunu söyledi.
  • Bu seneki yönetim anlayışındaki farklılığa da değindi başkan. Aslında geçen sene statta o küfür olayının ardından başkanlığının ilk yıllarına göre üslup ve tarz değiştirmiş bir Demirören gördük. Bugün de aynı üslubu sürdürdü. Ben kesinlikle profosyonel bir yardım aldığını düşünüyorum burada. Kolay bir değişim değil onun adına bu yaşadığı. Hele ki geçmiş yıllardaki durumu göz önüne alınır ise. Şimdi en üstte oturan adam rolünde olduğunun ve bütün yönetimi alttakilere bıraktığının defalarca altını çizdi. Hatırlarsınız birkaç sene önce "para bende, güç bende" felsefesi ile hareket ederdi. Neyse bu değişimin arkasında durmaya devam ediyor sözleriyle şu anda ki olması gereken de bu zaten.
  • Transferler konusunda bilindik şeyler söyledi. Iverson'ı doğruladı. Anlaşmanın onlar tarafından incelenme aşamasında olduğunu söyledi. Ayrıca Robinho transferi için hala açık kapı bıraktı ki bence olacak iş değil artık bu saatten sonra. Çok akla yatkın bir durum da değil ayrıca bu oyuncunun hala takiplerinde olduğunu söylemesi. Geçen hafta AS'da çıkan Fabiano haberi içinse Beşiktaş'ın yurtdışındaki tanınırlığından dem vurdu.
  • Yılan hikayesine dönen Beşiktaş TV'nin de Kasım-Aralık gibi Digitürk üzerinden yayına başlayacağını söyledi.
Stat projesi gecenin manşetiydi Beşiktaş adına. Herkes büyük bir hevesle bekliyor artık bunun kesinlik kazanmasını. Fenerbahçe yıllar önce yaptı, Galatasaray neredeyse bitiriyor. Beşiktaş'ın da artık kazmayı vurması lazım eğer rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyorsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder