2 Ekim 2010 Cumartesi

Drogba'nın veliahtı Niang!


6 maçta 7 gol...Rakip defansları fazlası ile tedirgin eden bir hız...Güç...Denge...Devamlılık...Ve bu mevkide Fenerbahçe'nin uzun süreden beri aradığı en önemli özellik...Karakter...

Niang performansı ile neden bir zamanlar Drogba'nın alternatifi olarak Marsilya'ya transfer edildiğini gösterdi hepimize. Ligimize Anelka, Kezman, Carew, Baros gibi isim olarak çok kariyerli golcüler geldi ama kısa zamanda takıma ve hatta camiaya bu kadar etki eden ve böyle bir üretkenlik gösteren bir golcüyü ben ilk defa görüyorum. "Uyum süreci" denilen birşeyden bahsedilir Türkiye'de sürekli. Fenerbahçe sezon başından beri çalkantılı ve istikrarsız bir durumda olduğu halde Niang her hafta kendini oyuna veren, takımla barışık ve diğer oyuncuların psikolojisine de pozitif etkisi olan bir profil çizdi. Demek ki uyum sürecini kısa zamanda atlatmak için illa bizim topraklarımıza yakın bir yerden gelmekten ya da takım içinde gelen oyuncunun milliyetinden başka oyuncular olmasına gerek yokmuş. Karakterli ve kendini ispatlamış oyuncular transfer edilebiliyor ise bu uyum sürecini yaşamamak mümkünmüş.

Fenerbahçe'nin bugün bulunduğu noktada Niang'a şükretmesi gerekir. Bu kadar çalkantının içinde o şayet bu performansı göstermese bugün herkes başka şeyler konuşuyor olabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder