3 Ekim 2010 Pazar

Trabzonspor - Beşiktaş: Maç öncesi...

Trabzon: Onur - Serkan, Mustafa Yumlu, Egemen, Cale - Selçuk, Colman - Yattara, Burak, Engin - Teofilo

Beşiktaş:  Hakan - Hilbert, Toraman, Zapo, İsmail - Aurelio, Ernst - Tabata, Guti, Holosko - Nobre

Kağıt üzerinde orta sahada Beşiktaş'ın fiziksel bir üstünlüğü göze çarpıyor. Şenol Güneş'in Ceyhun'u kulübede tutma ısrarı sürüyor. Stoperde oynayabilmesine rağmen Glowacki ve Giray'ın yokluğunda orada bile tecrübesiz Mustafa Yumlu'yu tercih etmiş. İlginç...Colman son haftalarda düşen formunu bugün de devam ettirir ise bu bölgede ciddi zaaf yaşayabilir Trabzon. Şenol Güneş'in planı Beşiktaş'ın öne çıkan ve sık sık çizgide yakalanan savunma zaaflarından yararlanmak. Bu yüzden Teofilo'nun arkasına 3 hızlı oyuncuyu koymuş. Bana kalırsa Burak yerine Alanzinho ile başlasa daha mantıklı olurdu. Alanzinho bu defansın arasına daha rahat sızıp dengesini bozabilirdi. Büyük ihtimalle maçın ilerleyen dakikalarında kullanacaktır onu.

Q7'siz ilk sınavına çıkıyor Beşiktaş. Schuster onun yokluğunda beklenildiği gibi Holosko'yu tercih etmiş. Eğer Rapid Wien maçının ikinci yarısındaki gibi topu ayağa oynayıp Trabzon'un orta sahasındaki muhtemel zaafından yararlanabillir ise maçı kolaya çevirebilirler. Ernst'e yine önemli görev düşecektir. Tabata ve Holosko'nun kanatlarda yardıma gelmemesi ise muhtemelen bütün hücum planlarını bunun üstüne kurmuş Trabzon'un ekmeğine yağ sürebilir.

Kulübe açısından Trabzon bu akşam daha zengin. Alanzinho, Jaja ve Umut önemli silahlar. Beşiktaş'ta ise Bobo dışında katkı verebilecek önemli bir hücum silahı yok. Maçın başında iki takımdan birinin gol bulması halinde maç bol pozisyona gebe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder