11 Ekim 2010 Pazartesi

Expect Amazing!


Yukarıdaki illustrasyonu merak edenleriniz için hemen cevabı vereyim. Katar'ın aday olacağını açıkladığı 2018 ve 2022 Dünya Kupası için yapmayı planladığı ve gerçekleşirse dünyanın ilk ada-stadı olacak yapının ta kendisi...Her yönden ilginç bir adaylık ve seçim olacağı kesin. Kupanın ilk defa Ortadoğu'da yapılacak olması bir yandan, organizasyonun ilk ev sahibi Uruguay'dan beri ilk kez bu denli küçük bir ülkede olacak olması ve tabii ki Katar'ın elindeki sınırsız para ile neler yapabileceklerinin hayali bir araya gelince renkli ve çılgın bir aday ortaya çıkıyor. Sloganları da çok anlamlı: "Expect amazing..."

Bu çılgın fikirle ortaya çıkacak olan stad aynı zamanda devasa bir soğutma sistemine sahip olacak. Katar'da da başka türlüsü düşünülemez zaten! Turnuvanın kazanılması halinde açılış ve final maçlarına ev sahipliği yapacak olan stad ayrıca 86.000 kişilik kapasiteye sahip olacak ve en ilginci de turnuvanın ardından başka ülkelere yüzdürülerek taşınabilecek. Rüya gibi değil mi?

Katarlılar geçen ay ilk prototipi FIFA'ya sunmuşlar. Bakalım FIFA tarihinin en sıradışı kararına imza atacak mı ve biz daha ne acaip şeyler göreceğiz bu adaylık ile beraber...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder