2 Ekim 2010 Cumartesi

Manisaspor:0 - Kayserispor:2

Hikmet Karaman'ın gelişinin takım üzerindeki o şok etkisi 2 maç işe yaradı. Bugün Kayseri önünde izlediğimiz Manisa yine ligin başındaki görüntüsüne dönmüştü. Aslında maça iyi başlayan taraf Manisaspor idi. Makakula'nın iki tarafına Simpson ve Isaac'i koyup Portekizli'nin boşalttığı alanlara da bu iki hızlı adamı sokmayı amaçlayan bir sistem ile başladı Karaman. Aynen geçtiğimiz 2 haftada ona 2 galibiyet ve 6 gol getiren maçlarda olduğu gibi. Ortada da dirençli üç adam ile Murat, Yiğit İncedemir ve Mehmet Güven Kayseri'yi o bölgede etkisiz hale getirmeye çalıştı. Aslında ilk dizilişlere bakıldığında Kayseri'nin orta bölgesinin daha yumuşak olabileceği sanılabilir ama gerek Selim Teber gerekse Santana, Bundesliga'dan getirdikleri oyun zekası ile o bölgeyi oldukça iyi paylaşıp kapattılar. Özellikle Selim, Hoffenhaim ve Frankfurt günlerinin aksine daha geride yeni bir rolde oynuyor Kayseri'de. Bu bölgede pas dağıtımını kontrol edip oyunun temposunu da iyi ayarlayabiliyor. Böyle olunca da Manisa'nın kağıt üstündeki fiziksel avantajı saha içinde etkisini hissettirmedi.

Cangele'nin olmaması büyük bir eksiklik Kayseri için. Moritz oyun içinde kaybolan ve fazla sorumluluk almayan bir oyuncu. Cangele'nin o agresifliğini ve liderlik özelliklerini gösteremiyor. Sezon içinde onun yokluğunu çok arayacaklardır. Ama bu maçta kanatları Ömer ve Mehmet Eren ile iyi kullanmaları onlara galibiyeti getirdi diyebiliriz. İlk gole kadar belki 3 kere yer değiştirdi bu iki oyuncu sağ ve sol kanatta. Gol de zaten Ömer'in alan değiştirmesi esnasında defansın dengesiz yakalandığı bir pozisyonda geldi.

Manisa'da ise şimdi kritik günler başlıyor. Asıl bundan sonra Karaman bu takıma neler verebilecek onu göreceğiz. İyi bir kadroları var ve oynamak istedikleri sisteme uygun isimler hepsi. Ancak ortada yaratıcılık konusunda sıkıntıları var. Deplasmanda oyunu tuttuğu vakit iş yapabilecek ama içeride zorlanacak bir takım Manisa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder