17 Ekim 2010 Pazar

En iyi arkadaşım Jose...


Jose Mourinho'nun en öne çıkan özelliklerinden birisi çalıştırdığı takımdaki oyuncularla her zaman ilişkilerini iyi tutmasıdır. Saha dışında ne kadar antipatik bulunursa bulunsun, saha içinde oyuncular ile arasında daima özel bir ilişki olan ve insan yönetimi konusunda çok çok başarılı bir teknik adam Portekizli. Onu dünyanın bir numarası yapan ve teknik anlamda meslektaşlarından ayıran bir çok özelliğini sayabiliriz. Oyunu iyi okuması, analiz yeteneği, mükemmel bir taktisyen olması vs. vs...Ayrıca kaleyi içten fethetmesini bilecek kadar da zeki bir adam.

Chelsea'den ayrıldıktan sonra Drogba'nın onun hakkında söyledikleri ve hatta onun için takımdan ayrılmak istemesi, Inter'de Eto'o transferinin ardından onu Ibrahimovic ile eşdeğer tuttuğunu belirten açıklamaları, yine Sneijder transferinde bizzat rol oynaması ve şimdi de Real'de Ronaldo hakkında geçen hafta yaptığı "Messi'den iyi" açıklaması...Ronaldo'nun şu an devam eden Malaga maçında nasıl oynadığını görünce (2 gol, 2 asist), onun yıldız oyuncular üstündeki bu taktiğinin en az saha içi taktikleri kadar zekice olduğunu söylemem gerekir. Bu saydığım oyuncuların hepsi Mourinho'nun takımlarını taşıyan lokomotifler oldular ve onun CV'sini şampiyonluklar ile doldurmasını sağladılar.

Bukalemun gibi adam Mourinho. Gittiği kulübün yapısına anında adapte olan, gittiği ülkenin medyasına nasıl davranacağını bilen ve gittiği takımda kimlerin kalbini fethetmesi gerektiğinin farkında olan bir futbol psikoloğu adeta. Bu yüzden de dünyanın en başarılı ve en çok kazanan teknik adamı şu anda. Ve bu yüzden de dünyanın en nefret edilen futbol ikonu. Ama o Drogba'nın, Eto'o'nun ve Ronaldo'nun en iyi arkadaşı aynı zamanda!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder