22 Ekim 2010 Cuma

Saving Private Eto'o


Mourinho'nun Inter'den ayrılması bir çok kişiyi, özellikle başarıya alışmış taraftarları üzmüşken buna için için sevinen ender kişilerden birisi de Samuel Eto'o'dur sanırım. Bunun sebebi elbette kişisel bir çatışma ya da aralarında olan herhangi bir anlaşmazlık değil çünkü Mourinho doğuştan arızalı Balotelli'yi bile kazanabilmiş bir adam. Sebep çok basit...Eto'o'nun en çok sevdiği iş olan, yani asli görevi olan gol atmaya bir sene aradan sonra kaldığı yerden devam etmesidir.

Geçen sene Mourinho, onu İbrahimovic takasının ardından Milano'ya getirdiğinde moral olarak altüst olmuş Kamerunluyu nasıl kazanması gerektiğinin cevabını çok çabuk bulmuştu. Bu takasın ardından Barca, onun yerine aldığı Ibra için üstüne bir de 40 milyon Euro'ya yakın bir para ödeyince Eto'o'nun özgüveni ve imajı ciddi anlamda zedelenmişti ki o zamanki tavır ve açıklamalarından rahatça anlaşılıyordu bu. Mourinho ise onun İsveçli ile ederinin aynı olduğunu, böyle bir transferin ardından bir de üstüne para almanın harika bir şey olduğunu defalarca dile getirmişti. Ve sonuç olarak Mourinho ordusuna bir asker daha katmayı başarmıştı. Tüm sezon boyunca, Barcelona'da egosu yüzünden çıkardığı problemler hatırlandığında ne kadar zor bir oyuncu olduğu göz önüne alınırsa, Eto'o'dan maksimum verim almayı başardı. Üstelik kendi sistemi içinde ondan zaman zaman orta saha, zaman zaman ise sağ bek yaratarak. Başka bir komutanın emri altında olsa o kışlayı havaya uçuracak kadar gözüpek ve başkaldıran bir adam olan Eto'o, geçen sene Mourinho'nun en sadık askeri idi. Üstelik en sevdiği şey olan gol atmaktan vazgeçme pahasına.

Geçen sezon Eto'o, Inter forması ile çıktığı 40 maçta sadece 14 gol atabilmişti. Bu sezon ise Benitez ile sezona rüya gibi, kendi gibi başladı Kamerunlu. 10 maçta tam 12 gol! Şimdiden geçen seneyi yakaladı. Yayın sıkıntısı yüzünden Inter'i adam gibi izleyemediysem de bu rakamlardan ve okuduklarımdan anladığım kadarı ile Eto'o ait olduğu yere geri döndü uzun dönem askerliğinin ardından. Kurtarıcısı ise bir İspanyol, Rafa Benitez oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder