23 Ekim 2010 Cumartesi

Don Julio


Maradona sonrası Arjantin'de teknik direktör belirsizliği halen devam ediyor. Güney Amerika'da eleme maçlarının da henüz başlamamış olması bu seçimi sürekli ertelemelerine neden oldu. Arjantin'de teknik adam seçim prosedürü federasyon başkanı tarafından oluşturulan bir komite üzerinden yürüyor. Şu anki federasyon başkanı da yanda resmini gördüğünüz zat-ı muhterem Julio Grondona. Diğer bir deyişle Don Julio! Don lakabını da despot yapısı yüzünden ve resimden anlayabileceğiniz gibi tipi sayesinde kazanmış 80 yaşındaki bu futbol adamı. Yaklaşık 30 yıldır AFA (Arjantin Futbol Federasyonu) başkanlığını yürütmekte. Bu göreve de zamanın diktatör yönetimi tarafından getirilmiş. Arjantin futbolundaki en etkili adam. Teknik adam seçiminde de her ne kadar komisyon kurulup demokratik bir yöntem uygulansa da herkes biliyor ki en sonunda Don Julio'nun adamı takımın başına geçecek.

Nitekim gidişat da Maradona'nın Güney Afrika'daki yardımcısı Sergio Batista'nın başa geçeceğini gösteriyor. Çünkü Don Julio onu istiyor ve hafta içinde açıkladığı komisyon üyelerinin tamamı da Batista'nın seçilmesini destekleyen isimler. Hatta komisyon üyelerinden biri de "Godfather"'ın oğullarından birisi! Görüyorsunuz ki Arjantin'de işler ne kadar demokratik yollardan ilerliyor! Prosedür gereği Milli Takım danışmanı Carlos Bilardo'nun komisyona olası teknik adam isimlerinden oluşan bir liste sunması lazım ama burada da Batista'dan başka bir isim sunmayacağı yönünde görüşler. Gerek de yok zaten! Hafta içinde de bu konuda komik bir olay yaşanmış Arjantin'de. Bilardo önce yaptığı açıklamada teknik adam seçicisisinin bizzat kendisi olduğunu söylüyor ve hemen ardından da Don Julio ile kısa bir toplantıya giriyor ve içeride yediği ayar sayesinde görevinin sadece listeyi komisyona sunmak olduğu konusunda ikna edilmiş olmalı ki açıklamasını düzeltiyor.

Arjantin renkli bir futbol ülkesi. Sıradışı futbol figürlerinin ülkesi. Don Julio da bunlardan en renklisi desek yalan olmaz sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder