12 Ekim 2010 Salı

Azerbaycan-Türkiye: Maç öncesi...

Almanya sendromu sonrası herkesin belki maçın sonucundan daha fazla merak ettiği Milli Takım'ın Azerbaycan kadrosu belli oldu.

Volkan-Gökhan, Toraman, Servet, Balta-Selçuk İ., Emre-Hamit, Tuncay, Özer-Semih

İlk bakınca Almanya maçının Aurelio sonrası 70 dakikalık bölümünde herkesin görmek istediği ya da maç sonrası yorumlarında "keşke böyle bir düzenle devam etseydi" dediği bir kadro gibi gözüküyor. Sabri ve Hamit'in sol kanat varyasyonundan Hiddink de memnun kalmamış ki bu sefer sol ayaklı bir bek ve önünde o bölgede daha verimli olan Özer'i tercih etmiş. Hamit'i olması gereken yere çekmiş. Bu bölgenin bizim hücum planlarımızın ana damarı olması beklenebilir. Maç içinde Tuncay ve Hamit'in yer değiştirmeleri de defansın dengesini bozacaktır. Semih-Halil değişikliği yapılmış ileride biraz daha hareketli ve dinamik olabilmek adına.

Hiddink'in Nuri'yi kenarda tutmasını yadırgadım. Zaten o kabus gibi 70 dakikalık bölümde oynayamayacağı bir mevkide, böylesine bir maçta çocuğun üzerine fazla yük bindirmişken şimdi oynayabileceği ve tekrar moral olarak çıkışa geçebileceği bir maçta yok. Nuri böyle kullanıldığı sürece biz ondan bir Mesut Özil olmasını daha çok bekleriz.

Defansa biraz çabukluk getirsin diye Toraman monte edilmiş. Mantıklı...

Hiddink'in burada Selçuk'u nasıl kullanacağı da önemli. Aurelio rolüne soyunursa zorlanabilir. Almanya önündeki gibi Nuri-Emre tarzı yaparsa maçın kolaylığı açısından idare edebilir ama uzun vadede olması gerekenin bu olduğunu düşünmüyorum. Necip'i önce Schuster mi kazanır ya da Hiddink mi kazanır bilmem ama bu bölgenin sahibi odur. Ötesi düşünülemez...

Gerisi de maç sonrası...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder