28 Şubat 2010 Pazar

Uçak doğru adrese inmiş!



Başkan Laporta'nın İbrahimovic transferini nasıl gerçekleştirdiğine dair bir haber vardı bazı sitelerde bugün. Başkanın İtalya'da bir televizyon kanalına yaptığı açıklama şu şekilde:

"Ukrayna'dan Barselona'ya dönüyordum. Dymtro Chygrynskiy transferiyle ilgili bir görüşme yapmıştım. O sırada aklımdan Pep'in Eto'o'nun yerine bir forvet oyuncusu almak istediğini hatırladım. Aklımızdaki isimler Ibrahimovic, David Villa ve Diego Forlan'dı. Milano'nun üstüne uçarken pilota uçağı şehre indirmesini söyledi. Hangi havaalanına indiğimizi hatırlamıyor. Daha sonra Moratti, beni evine davet etti. İyi ilişkilerimiz sayesinde kolayca anlaşmaya vardık"

Tabii ki bu transfer bu kadar basit bir şekilde gerçekleşmemiştir. İbra ayarında bir yıldız almak için bir uçakta karar vermekten çok daha fazlasını yapmanız gerekir ki eminim böyle de olmuştur. Zaten onun için Etoo'nun yanında bir de 45 milyon Euro vermek de bir çırpıda alınabilecek bir karar değildi. Laporta belki de bu açıklamayı biraz da güç gösterisi için de yapmış olabilir. İhtiyacı var mı derseniz, bence yok tabi ama siyasete girmeye hazırlandığına dair söylentiler var. Belki İspanya'da da bu tarz açıklamalar ile sempati toplanıyordur kimbilir.

İbrahimovic'in son maçlardaki performansı Katalanları da kendisini de çok memnun etmiyor. Dün akşamki Malaga maçında yüzündeki ifade ile bunu çok belli etti zaten. Birçok kişi onun transferini Barcelona'nın bu oyun tarzına uymayacağını öne sürerek eleştirmişti. Kimileri de hala onun Barca'yı yavaşlattığını düşünüyor. Ben bunların tamamen karşısındayım. Herşeyden önce Ibra bu takıma çok isteyerek geldi. "En iyiler Barcelona'da oynamalı" açıklaması hem onun ne kadar büyük bir egoya sahip olduğunu hem de bu takımın bir parçası olmak istediğini göstermişti. Tamamen farklı bir oyun yapısından bu sisteme geçişte de bana göre oldukça iyi bir başlangıç yaptı bu sene. Son maçlardaki düşüşü her golcünün zaman zaman içine düştüğü gol atamamanın verdiği stres ile açıklanabilir. Oyun zekası bu kadar üstün ve bu kadar yetenekli bir oyuncunun herhangi bir sisteme alışamaması gibi bir durum söz konusu olamaz kanımca.

Bu yüzden diyeceğim şudur ki, Laporta uçağını Milano'ya indirmekle doğru bir karar vermiştir. Alternatifleri Villa ve Forlan da iyi oyuncular ama "en iyi" değiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder