15 Şubat 2010 Pazartesi

Juninho, Pirlo ve Tsubasa




Güzel frikik denince çoğunlukla aklımıza ayakiçi ve 90 tabir ettiğimiz yere yapılan kesme plase vuruşlar gelir. Mahalle maçlarında, "Doksandaki örümcek ağlarını" almak için bu tarz vuruşlar denerdik bıkmadan usanmadan.

Ancak Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi frikikçileri arasında farklı vuruş stillerine sahip oyuncular da var. Brezilyalı ve eski Lyon'lu Juninho ile İtalyan Pirlo bu farklı stile sahip iki oyuncu. Toptan sadece bir iki adım mesafesinde açılıp, ayaklarının üst kısmı ile yaptıkları ve topun ayaktan çıkış anından sonra aniden ivmelenen vuruş şekilleri bildiğimiz ve daha çok aşina olduğumuz frikiklere göre oldukça farklı. Düz bir vuruş gibi gözükse de kalenin hemen önünde ya da kalecinin eline temas ettiği anda inanılmaz bir falso kazanan bu vuruş stilini gösteren iki süper golü aşağıda paylaşıyorum. Ayrıca bu vuruş stilini bizden deneyen ve bazen bu tarz gollerini görebildiğimiz Mehmet Topuz ve Hamit Altıntop'u da belirtmeden geçmeyelim. Hamit'in 2 sene önce elemelerde Norveç'e attığı iki frikik golünde, her ne kadar kaleci Myhre'nin hatası olsa da, Hamit'in düz ama kale önünde kavis alan vuruşlarının da bu hatalarda büyük etkisi vardı. Yine Mehmet Topuz'un bu sezon başında İstanbul'daki Twente maçında attığı gol, bu stile yakın bir vuruş tekniğini andırmıştı bana.

Üstte de bu vuruşun sanal kahramanlarından Tsubasa var. Çocukluk kahramanlarımızdan bu çizgi futbol starının yaptığı "kartal vuruş" ları hala anılarımızın bir köşesindedir sanıyorum. Videoları izlerken dikkat edin. Birazcık da olsa andırmıyor mu Tsubasa'yı?

Soru: Tsubasa'nın sadık izleyicileriden olup da arkadaki 11 numarayı hatırlayabileniniz var mı?
Cevap: Tsubasa'nın ileri uçtaki partneri Taro Misaki!





Pirlo amazing free kick
Yükleyen herbert_m85. - En yeni ve en heyecanlı spor videolarını keşfedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder