7 Şubat 2010 Pazar

Inter'in devre arası kapkaçı: Pandev




18 yaşında Ancona'da oynamaya başladığında, Makedonların efsanevi ismi Darko Pançev'in ardından Serie A'ya gelen ikinci Makedon oyuncu oluyordu Goran Pandev. Aslında Pandev'in ilk adresi Inter idi İtalya macerasında. Ancak oynama fırsatı bulamadan önce Ancona'ya, ardından da Stankovic karşılığında Lazio'ya gönderildi. İşte İtalyanlara kendini kabul ettirmesi ise Lazio forması altında oldu. 2005/2006 yılından itibaren düzenli olarak 10 gol barajını geçmesi ile bu zorlu ligin kalburüstü forvetlerinden biri oldu. Bu sezonun başında ise kontratından memnun olmadığı için kulübü ile arasında sorun oldu ve sezon arasında bedavaya, ilk gelişinde bir kez bile formasını giyemediği Inter'e bu kez bir yıldız olarak döndü.

Şu ana kadar Inter'de de çok iyi maçlar çıkardı. Özellikle Eto'o nun Afrika Kupası'nda olmasını iyi değerlendirdi. Hareketli ve agresif oyun yapısı onun en büyük avantajı. Golleri kadar gol bölgelerine yaptığı servislerle de çok etkili olan bir forvet. Belki Eto'o dönünce ilk 11'de başlayamayacak ama Mourinho'ya kendini ciddi şekilde gösterdi. Zaten Portekizli de 3-0 kazandıkları bugünkü Cagliari maçının ardından, maçta bir de gol atan oyuncu için "...Goran Pandev'in takıma yaptığı katkı ortada. Gerçekten iyi bir form grafiği çiziyor. Beni etkilemeyi başardı"
açıklamasını yaptı.

Pandev için bu devre arasının en iyi transferlerinden biri diyebiliriz. Bu transferi bedavaya kapatan Inter için de "devre arasının en acar hırsızı" dersek yanılmayız sanırım. 2-3 sene öncesine kadar oyuncu alıp harcaması ile ünlü Inter'de, artık ne kadar akıllı transferler yapıldığının da bir göstergesi oldu Pandev transferi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder