27 Eylül 2010 Pazartesi

Yarım düzine gol, sıfır futbol!


Ali Sami Yen Stadı'nda, Kasımpaşa seyircisinin nitelik ve nicelik olarak fazla olduğu saçma bir maç oldu. Pazartesi maçlarına alışık olmadığımızdan mıdır nedir maça ısınmakta zorluk çektim. Futbolcular ve seyirci de ısınamamış olacak ki hem kötü oyun vardı hem de kötü taraftar. Bu kadar gole rağmen oynanan futbol hiç tat vermedi. Halı saha maçı tadında, ilk 25 dakikada 5 golün olduğu ve orta sahaların neredeyse hiç oyunda olmadığı bir maç oldu.

Kasımpaşa geçen seneye göre bir değil birkaç basamak geriye gitmiş. Başta defans hattı olmak üzere herkes birbirine yabancı. Ersan da, onları geçen sene ligin en golcü takımlarından biri haline getiren hücumdaki ahengi bozmuş. Takımda ne yaptığını bilen tek adam kalmış o da Yekta. Yılmaz Vural bu takımı nasıl toparlar bilinmez ama acilen birşeyler yapması lazım çünkü sahada kötü görüntü veren "boşvermiş" bir takım var. Hele maçın sonları onlar adına utanılacak kadar kötüydü. 5. golde Niang'a ve son golde Alex'e müdahale etme çabasına giren bir oyuncu bile yoktu. Bir de bu Ersan Martin'e her sezon başında birilerinin can simidi gibi sarılmasını anlamıyorum. Sivas'a gitti Sivas çöktü...Ardından Manisa'yı bitirdi...Şimdi de Kasımpaşa...Yaptırdığı penaltı kafası futbolda olan bir adamın yapacağı bir hareket değil. Artık yeni yüzler bulun. Başınıza neler geliyorsa bu "ununu elemiş, eleğini asmış" adamlardan geliyor zaten.

Fenerbahçe adına da söyleyebileceğim fazla birşey yok atılan 6 gole rağmen. Geçen hafta Beşiktaş önündeki takımı beğenmiş olacak ki kadroyu bozmamış Aykut Kocaman. Stoch yine kenarda...Defansın ortası tam bir faciaydı. Yenilen iki golde de bu orta ikilinin arasındaki büyük mesafelerin değerlendirilmesinden geldi rakip takım adına. Santos sezon başından beri yok. Ersen Martin'in Brezilyalı versiyonu...Zaten Aykut Kocaman da devre arası stoper ve sol bek ile harcadı değişiklik haklarını.

Dia bu tarz takımlara karşı iş yapar görünür ama size seviye atlatacak bir oyuncu değil bana göre.

Niang bu sene Fenerbahçe'nin yaptığı en doğru hamle. Querasma ile birlikte ligin en verimli adamı belki. Hem oyun hem skor anlamında. Hızlı, bitirici ve disiplinli...Anelka, Kezman ve Guiza'nın aksine...Yönetim bu sefer yoğurdu iyice üflemiş...

Kasımpaşa'nın işi çok zor. Yılmaz Vural da Rıza Çalımbay'ın ardından giden ikinci hoca olursa olursa şaşırmam. Fenerbahçe'de ise düzelmesi gereken çok şey var daha. Defansın ortası ve Emre hariç göbek çok yumuşak kaldı. Stoch'tan beklenilen verim alınamıyor. Süre alan yerliler de (Gökhan Gönül, Topuz, Selçuk) iyi durumda değiller. Gökhan Ünal tamamen unutulmuş gibi. Yarın bir gün Niang'a birşey olursa takım baştan aşağı çökecekmiş gibi kırılgan bir görüntü veriyor. Aykut Kocaman'ın da işi hiç kolay değil...

Not: 100. yazı da Fener'e denk gelmiş. Hayat ilginç tesadüfler ile dolu :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder