19 Eylül 2010 Pazar

Bucaspor:0 - GS:1


Stadlar bu sene hangimizin zemini daha kötü diye birbirileri ile yarışıyorlar adeta. Atatürk Stadı'ınınkine zemin bile denmez. Hakikaten içler acısı bir halde. Yani bu zeminleri iyi hale getirmek bu kadar mı zor? Dünyanın her yerinde, her iklimde gayet güzel zeminlere sahip stadlar var iken neden Türkiye'de her sene aynı konuyu konuşmak zorunda kalıyoruz bilmiyorum. Vurdumduymazlıktan başka birşey değil...

Galatasaray geçen hafta Antep maçındakina benzer bir oyun ortaya koydu. Geçen hafta sadece 45 dakika dayanabildiği Ali Turan/Elano ikilisine bu hafta dakika bile vermedi Rijkaard. Beke hızlı Mendy'nin önüne Serkan'ı koyarak, onun önüne de "yeni Keita" Pino'yu koyarak sağ kanadı işler hale getirmiş. Ama ilginç bir şekilde sol kanatta aynı canlılığı son iki maçta göremedik. Üstelik hücumcu bir bek olan Insua'nın katılmasına rağmen. İlk yarıda Kewell'in birebir zorlamaları dışında rakip kaleye gidemedi Galatasaray. Bunda tipik Bülent Uygun felsefesi olan "rakibe boş alan bırakma" yı her hafta daha da iyi uygulayan Buca'nın da etkisi büyüktü. Nerdeyse maçın tamamında rakibe oynayacak boş alan bırakmadılar.

Rijkaard orta saha kurgusunu henüz istediği seviyeye çekemedi. Misimovic henüz daha o pas bağlantısının merkezi durumuna gelmedi. İki maç ile de gelmesi beklenemezdi zaten. Oyun içinde çok kayboluyor. Bunda arkasında oynayan Sarp/Ayhan ikisilinin öne doğru oynamadaki isteksizliklerinin etkisi de çok büyük. Wolfsburg'da iken top alışverişini iyi yapabilen Josue zaman zaman Gendtner ile oldukça iyi anlaşıyordu. Önünde de iki yetenekli ve hızlı forvet (Dzeko ve Grafite) varken topu öldürücü noktalara hızlı ve etkili bir biçimde atabiliyordu. Şu iki haftada benim gördüğüm top aldığında bu alışverişi yapabilecek kimse bulamıyor yanında ve fizik gücü de yerinde olmadığı için çoğu zaman top kaybediyor. Belki bazı maçlarda, 90 dakika olmasa da maçın belli bölümlerinde Elano'nun arka ikiliden birinin yerine kullanılması ile onun da verimliliği arttırılabilir. Arda'nın dönüşü de elbette onun işine de yarayacaktır.

Bucaspor ise ilk haftalara göre daha iyi duruma gelmiş. Bülent Uygun'un kafasındaki oyun planı savunma kısmı için tamam gibi ama rakip kaleye gitmekte çok zorlanıyorlar. Manucho, Mehmet Yıldız gibi önde çok top tutabilen bir oyuncu olarak gözükmedi bana. Yetenek açısından kısır olan Dağaşan/Ragıp ikilisi de fazla çıkamıyorlar öne. Dolayısı ile bütün hücum planları Manucho'nun topu tutup kanatlardan Mendy ve Dahmane/Erkan ikilisinin destekleri ile yaratacakları pozisyonlar üstüne kurulu. Zamanla daha iyi olabileceklerinin sinyallerini verdiler. Bu takım o zamanki Sivas'a göre daha yaratıcı ve yetenekli ama sertlik olarak o seviyede değiller. O sertliği biraz kazanırlar ise ilk 8'i zorlayabilecek yenmesi zor bir takım haline gelebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder