23 Eylül 2010 Perşembe

İmajını yırtıp atma hocam!


"Yakışmadı hocaya" diyerek klasik bir giriş yapmak istemiyorum çünkü bu tarz açıklamalar bazen motivasyon adına ya da genelde o kendine hakim olamama duygusu ile zaman zaman yapılır. Daha önce çok gördük bunun örneklerini. Daha haftasonu Manisa maçının ardından Hikmet Karaman neredeyse kendini kaybetme sınırına gelmişti canlı yayında.

Benim şaşırdığım ise, olaylı Milli Takım macerasından sonra Uzakdoğu'da arınma süreci geçiren ve döndüğünde hakikaten karşımıza "akil adam" imajı ile çıkan Şenol Güneş'in Trabzon adına herşey düzgün giderken böyle bir açıklamayı yapmış olması. Şenol Güneş'i beğenirsiniz beğenmezsiniz ama sakinliğini olabildiğince koruyan, temiz bir imajı vardır kamuoyunda. Geçen sene Trabzon'a gelmesi onlar adına sadece basit bir teknik adam değişikliği değildi. Trabzon'daki o her daim yüksek gerilimi azaltıp, heyecanı arttıran, taraftarı ve yönetimi toparlayan, birleştiren "işi bilen adam" etiketi ile Trabzon adına yeni bir sayfa açan adamdı Şenol Güneş. Her ne kadar bu ara çalkantılı bir dönem geçirse de bu istifalara rağmen taraftar ve camia galeyana gelmiyorsa bunda Şenol Güneş isminin büyük bir etkisi vardır.

Lige iyi bir başlangıç, Liverpool'a karşı fazlasıyla takdir görmüş bi direniş ve bir önceki hafta alınan 6 gollü galibiyetin ardından tek bir Manisa mağlubiyeti ile Şenol Hoca'nın bu denli olumsuz bir tavır içine girmesi ilginç geldi bana. Üstelik de maçın üzerinden 5-6 gün geçtikten sonra yapılan bir açıklama. Zamanlama ve tarz açısından da garip...Yani zihnimde mantıklı bir yere yerleştiremedim bu açıklamayı. Şenol Güneş'in böyle hesaplar içine girdiğini pek görmedim ama aklıma gelen tek sebep bu ardarda gelen istifalar karşısında dikkati başka yöne de çekme adına verilmiş olması bu demecin. Zira ortada iyi giden bir sezon var ve tamamen yönetim kaynaklı zaaflarla bunun çöpe atılmasını istemeyecektir hiç kimse. Yoksa başına büyük bir taş düşmüş olması lazım bunları hele bu üslupla söyleyebilmesi için.

Bugün de internet sitesi üzerinden bilindik mazeretlerle özür dilemiş. Bu ligin şu anda ciddi şampiyonluk adaylarındandır Trabzonspor. Uzun zamandır ilk defa kadro, kulübe ve yönetim bir uyum içindeler. Şenol Güneş'den kulübenin dışında da birçok şey bekleyen bir camia var karşısında. Bu yüzden de güzel şartların oluştuğu bu sezonda en çok onun soğukkanlı kalması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder