27 Eylül 2010 Pazartesi

Şampiyonlar Ligindeyiz!


Bugün sabah saatlerinde açıklandı Cüneyt Çakır ve ekibinin Rubin Kazan-Barcelona maçına atandığı. Geçen seneki UEFA yarı finalinin ardından bu sene bir basamak daha çıkmasını bekliyorduk. Bu kadar çabuk ve sezon başında olması ise güzel bir sürpriz oldu Türk hakemliği ve futbolu adına. 10 yıl sonra Oğuz Sarvan'ın ardından ilk kez Türk hakemliği Şampiyonlar Ligi'nde temsil edilecek. Üstelik de Barcelona gibi Avrupa'nın en göz önündeki takımının maçında.

UEFA her sezon başında hakemlik kategorilerini açıklar. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve çeşitli yaş gruplarına ait uluslararası maçlarda görev alacak hakemler bu listeye göre seçilir. Şampiyonlar Ligi hakemleri ise çoğunlukla "Elite" kategori denilen en üst listeden seçilir. Yanlış bilmiyorsam yaklaşık 30 hakem yer alır bu listede. Cüneyt Çakır ise Elite kategorinin iki altındaki liste olan "Premier Development" kategorisinde yer alıyor. Bu ikisinin arasında ise "Premier" kategorisi bulunur. Bu klasmandan böyle bir maça atanması, bence UEFA'nın onu önümüzdeki senelerde daha üst organizasyonlarda ve seviyelerde düşündüğünün göstergesidir. Bu sene emekli olan Rosetti, Mejuto Gonzales ve Ovrebo'nun yerine Elite kategoriye alınan Rocchi ve Blom 1973 ve 1974 doğumlular. Cüneyt Çakır ise 76 doğumlu ve şu an yukarıdaki liste için belki de en güçlü adaylardan. Tabii iyi performansını devam ettirdiği sürece...

1936 Berlin Olimpiyat Oyunlarında görev alan ilk uluslararası hakemimiz Şazi Tezcan'dan Cüneyt Çakır'a uzanan dikenli, zor ve zahmetli bir yoldan geçmiştir Türk hakemliği...Her ne kadar çok çok iyi bir durumda olmasak da hakettiğimiz yerde de değiliz şahsi fikrime göre. Bu bakımdan Cüneyt Çakır ile başlayan bu yeni süreç çok olumlu. Arkada bekleyen Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus ve Tolga Özkalfa da umarız bu yolda ilerlerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder