23 Eylül 2010 Perşembe

Nuri Şahin


Gecenin taze ve sevindirici haberi Nuri Şahin'den geldi. Borussia Dortmund'un Kaiserslautern'i 5-0 yendiği maçta 3 asist ile gecenin yıldızı oldu takımı adına. Bu sezon takım ile doğru orantılı olarak iyi bir performans sergiliyor Nuri. 2-0 kazandıkları ve Nuri'nin mükemmel bir gol attığı Wolfsburg maçını izleme fırsatım olmuştu. Jurgen Klopp oyun içindeki liderine ciddi anlamda güveniyor. Nuri'nin özgüveni, yetenekleri ve oyun zekası bu genç takımın içinde onu doğal bir lider yapmışa benziyor. Dortmund bu sene daha da gençleşen kadrosu ile dinamik bir oyun oynuyor. Bu da Nuri'nin yeteneklerini sergileyebileceği en uygun ortam olsa gerek onun adına.

Nuri Şahin ismi gündemimizde uzun yıllardan beri yer alıyor. Ta ki o mükemmel performans sergilediği Almanya maçından beri. O günden beri öyle büyük beklenti sundu ki insanlara yeteneği ile, bu beklentileri karşılamayamadığı anlarda ismi de sanırım biraz eskidi eleştirilerin ve tartışmaların ortasında. Ancak o hala 22 yaşında ve şu an transfermarkt.de'ye göre de takımının Subotic'ten sonra en değerli oyuncusu. 17 yaşından beri Bundesliga'da oynuyor. Buna 1 sene de Feyenoord deneyimi eklemişti eski hocası Van Warwijk'in yanında. Genç yaşına rağmen uluslararası anlamda en tecrübeli oyuncularımızdan birisi.

Milli takım olarak ondan bu güne kadar neredeyse hiç yararlanamadık. İsmi bizim hafızamızda biraz tozlanmış olsa da eğer Milli Takım yakın zamanda bir yeniden yapılanma sürecine girecekse bunun baş aktörlerinden birisi, belki de en önemlisi Nuri olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder