23 Eylül 2010 Perşembe

Bernabeu'nun yüzü gülüyor...


Bu sezonun en popüler konularından birisi stad zeminlerinin içler acısı halleri bildiğiniz gibi. Özellikle İnönü ve Atatürk stadları o kadar kötü durumdaki maçlardan zevk alamıyor seyirciler. Hemen hemen herkes suçu, iklime ve bu stadlarda sık sık etkinliklerin düzenlenmesine atıyor ki her ikisi de doğrudur. Ancak konu bu kadar çok konuşulduğu halde halen somut bir adım atılmadı. Sürekli stadın zeminlerinin düzeltileceğine dair tarihler verilip duruluyor ama ne bir açıklama var, ne de stadlarda başlayan herhangi bir çalışma.

Real'in maçlarını izleyenler Bernabeu'unun zemininin de ne halde olduğunu görmüşlerdir. Hatta Guti bile bir röportaj sonrası o stadı hiç bu halde görmediğini ve çok şaşırdığını söylemişti. Ama ne oldu? Real Madrid daha fazla vakit kaybetmeden o utanılası zemini adam etmek için adım attı ve çalışmaları başlattı. Dünyanın en iyi zemin eksperlerinden kabul edilen İngiliz Paul Burgess ve ekibi 30 saatlik bir çalışmanın ardından yeni dizayna karar verip, çimler için Slovakya, Almanya ve Hollanda'dan siparişleri vermişler. Bildiğim kadarı ile mevcut zemini kaldırma çalışmaları haftaya sona erecek ve stad yeni zeminine kavuşacak. 3 Ekim'de de Ronaldo, Mesut, Higuain bu yeni zeminde oynayacaklar.

Aslında Bernabeu'nun zemin değiştirme işlemlerinin bu tarihe sarkması bile şaşırttı beni. Belki de teknik bir açıklaması vardır. Çünkü geçen sezon da aynı tarihlerde zemin yenileme işlemi yapılmış ve bütün kış boyunca hiç bir sıkıntı yaşanmamış.

Sözün özü, bu işi çözmek aslında bu kadar basit. Ben sadece bizimkilerin neden ve neyi beklediklerini anlamıyorum. Eğer bu bekleyişin bir şekilde teknik bir açıklaması varsa açıklanması lazım. Yok eğer sadece vurdumduymazlık ise, bu yöneticilerin hepsinin çıkıp da vay efendim biz zemin yüzünden oynayamadık derken utanmaları lazım.

Bilgi 1: Paul Burgess dünyanın en iyi zemin eksperlerinden biri olarak kabul ediliyor ve sadece 30 yaşında! Blackpool'da başladığı kariyerine, Arsenal'de devam etmiş ve Emirates'in o mükemmel zemininin mimarı olarak ün yapmış. Premier Lig'de de 5 sene en iyi zemin eksperi seçilmiş. Küçük bir parantez açarsak, böyle bir ödülün var olması bile aslında Premier Lig'in neden dünyanın en iyi organizasyonlarından biri olduğunu açıklamaya yeterli bence. Adamlar markalarına ve bu markanın imajına o kadar önem veriyorlar ki hayran olmamak elde değil. Devam edersek, Burgess bu sezon başında Arsenal'den Real'a transfer olmuş. Bu transferin arabuluculuğunu ise eski Real teknik direktörü Juande Ramos yapmış. Totthenam yıllarından kalma bir Emirates hayranlığı bulunsa gerek İspanyol hocanın.

Bilgi 2: Kaynaklarda Paul Burgess "groundskeeper" olarak geçiyor. "Zemin eksperi" çok da sakil durmadı sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder