20 Eylül 2010 Pazartesi

Arsene Wenger'in değişmeyen yazgısı

Sakatlılardan en çok çeken teknik adamlar sıralaması yapsak sanırım Arsene Wenger mutlaka ilk 3'te yer alır. Arsenal adına bu sezonun güncel sakatlık tablosunu (Fabregas hariç) resmi sitelerinden alıp yukarıya iliştirdim. Yine klasik olarak en formda oyuncularını sırayla sakatlıklara kurban verdiler bu sene. Önce sezona süper bir başlangıç yapan Theo Walcott'u milli takımda ve en formda olduğu zamanda kaybettiler. Ardından Robin Van Persie de ayak bileğinden sakatlandı ve her iki oyuncu da Ekim sonuna kadar yoklar. Hatırlarsınız Van Persie geçen sezonunun da büyük bir bölümünü kaçırmıştı. 2004-2005 sezonunda geldiği Arsenal'de sezon ortalaması 20-25 arasında değişiyor. Belki birçok lig için kötü bir ortalama sayılmaz ama söz konusu olan Arsenal gibi "top class" bir takım olduğunda bu rakam oldukça düşük kalıyor. Yine bu sezon Nicklas Bendtner'den şu ana kadar hiç yararlanamadılar. Arsene Wenger şu sıralar Manuel Chamakh'ı Emirates'e getirdiği için bolca dua ediyordur sanırım.

Son olarak bu haftasonu oynanan Sunderland maçında da Fabregas'ı kenara gönderdiler. İşin kötü tarafı şu an için açıklanmış bir dönüş tarihi yok bildiğim kadarı ile. Defansın önemli ismi Vermaelen aşil tendonundan ve Diaby de ayak bileğinden sakatlar. Haftaya dönmeleri bekleniyor.

Geçen sene ayağı kırılan ve hala dönemeyen Aaron Ramsey, şu an sağlıklı olsa da yıllardan beri dizindeki müzmin sakatlığından çok çekmiş olan Rosicky'yi saymıyorum bile.

Belki de gelecek sezon Arsene Wenger'in kadroyu, devamlılığı daha fazla olan bir kaç isimle takviye etmesi gerektiği sezondur. Her sezon Van Persie ve Rosicky gibi isimlere güvenerek çıktığı yolda sezon içinde yalnız kalıyor. Yoksa geniş kadrosu, imkanları ve yükselen grafiği ile Manchester City'nin de arkasına düşecekler.


Not: Bu sezon uzun süreli sakatlıklar çok sık yaşanmaya başladı. Antonio Valencia ve Bobby Zamora'nın ayaklarının kırılmasının üstüne bu hafta da Ujfalusi'nin bence hapse girmesine neden olacak kadar acımasız bir hareketiyle Messi 3 haftalığına olmayacak. Belki de Guardiola'ya hak vermeliyiz. Hakemler artık sadece Ronaldo'yu değil diğer yıldızları da korumalılar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder