23 Eylül 2010 Perşembe

Valencia: 7/24 üretime devam!


Avrupa'nın futbolcu fabrikalarından biridir Valencia. Üstüste iki Şampiyonlar Ligi finali oynadığı o efsane 99-00 ve 00-01 sezonlarındaki ikinciliklerin yerini eğer şampiyonluklar almış olsa idi bugün çok daha büyük puntolarla yazabilirdi tarih onların ismini. Ama herşey bir yana kazanmayı alışkanlık haline getirmiş ve yeteneklerin keşfedildiği, futbol piyasasına sunulduğu bir merkez haline gelmiş bir kulüp Valencia. Diğer futbolcu fabrikası takımlarından belki de en önemli farkları, bu futbolcuları kendi bünyelerinde azami ölçüde kullanıp ardından değerini kaybetmeden müthiş bir zamanlama ile elden çıkarabilmeleri. Bunun en güzel örneğini de bu sene verdiler sanırım. David Villa ve David Silva'yı doğru zamanda ve doğru kulüplere satarak büyük paralar kazandılar. Üstelik bu iki futbolcudan-herhangi somut bir başarı gelmese bile-transfer baskılarına rağmen yıllarca mükemmel verim almayı da başardılar.

Şimdi sıra geldi yeni yıldızlara. İyi bir başlangıç yaptıkları bu sezonda, bu akşamki Atletico Madrid beraberliği ile ilk puanlarını kaybettiler. İzlediğim Valencia bana yeni yıldızlar hakkında güzel ipuçları verdi. Üretim bandında sırada Juan Mata, Pablo Hernandez, Manuel Fernandes, Jeremy Mathiue, Soldado ve Tino Costa gibi isimler var. Gerçi Mata ve Soldado zaten banttan çıkmış ve hali hazırda piyasaya sunulmuş ve değerini günden güne arttıran isimler. Ama özellikle Hernandez ve Montpellier'den aldıkları yeni transfer Costa gümbür gümbür geliyorlar. Tabi umarım bu isimlere şimdilerde biraz "uyum sorunu" yaşayan Mehmet Topal'ı da yakın zamanda ekleyebiliriz.

Kısaca, fabrika 7/24 ve 3 vardiya üretime devam ediyor. Üretiyor, başarıyor ve kazanıyor. İşte örnek almamız gereken model bu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder