15 Kasım 2010 Pazartesi

Fransa'da bir yalnız adam: Laurent Blanc


Forwards: Gameiro (Lorient), Hoarau (Paris St Germain), Benzema (Real Madrid), Remy (Marseille), Payet (St Etienne), Valbuena (Marseille)

Midfielders: A. Diarra (Bordeaux), M’Vila (Rennes), Malouda (Chelsea), Gourcuff (Lyon), Nasri (Arsenal), Cabaye (Lille)
Defenders: Sagna (Arsenal), Clichy (Arsenal), Rami (Lille), Mexes (Roma), Sakho (Paris St Germain), Abidal (Barcelona), Reveillere (Lyon)
Goalkeepers: Lloris (Lyon), Mandanda (Marseille), Carrosso (Bordeaux)

Yeniden yapılanma sürecinde olan tek ülke biz değiliz futbolda. Lauren Blanc'ın Fransa'sı da üst üste gelen başarısızlıkların ardından futbollarını ve imajlarını düzeltme çabasında. Özellikle son Dünya Kupası'ndaki başarısızlığın üstüne bir de kendilerini bütün dünyaya rezil eden malum olay ve disiplinsizlikler eklenince, Domenech sonrası dönem için Laurent Blanc futbolun başına getirilmişti yeniden yapılanma adına. Domenech'in de büyük katkıları ile Fransa'da neredeyse en çok nefret edilen kurum haline gelmişti Milli Takım Güney Afrika sonrası. Federasyon da Blanc'a hem takımı hem de kaybettikleri saygınlığı geri getirmesi için tam yetki verdi.

Blanc'ın Fransa'sı da eleme gruplarına çok iyi bir başlangıç yaptı diyemeyiz ancak son 3 maçta alınan 9 puan onları biraz toparladı. Çarşamba akşamı adı hazırlık maçı olsa bile önemli bir sınav verecekler Wembley'de İngiltere önünde. Blanc'ın geçen hafta yaptığı açıklama ise Zidane'lı döneme gönderme yaparcasına anlamlıydı aslında. Ellerinde Ribery ve Malouda dışında üst düzey oyuncuları olmadığını söyledi basına. Haklıydı da...Yukarıda yazdığım bu maçın kadrosuna bakılınca daha iyi anlaşılacaktır. Özellikle 2000 sonrası bütün büyük turnuvalarda gol atma sıkıntısı çeken bu takımın ileri ucunda büyük bir kısırlık var. Hatırlarsınız 98 öncesi yani Trezeguet/Henry öncesi dönemde de Fransa'dan bir golcü söyle desek kimse aklımıza gelmezdi Papen'in bırakmasının ardından. Hatta 98'i bile ismini bugün kimsenin hatırlamadığı Stephen Guivarch ile oynamışlardı. Ama o takımın Zidane'ı vardı. Bugün ise bu takımın gol yükünü çekmesi beklenen Benzema, Lyon sonrası gol atmayı unutunca bu problem iyice açığa çıktı.

Blanc her ne kadar elinde yıldızlar olmadığına inansa da bu takımı toparlayacak tek adam gibi gözüküyor. Ama bu oyuncu kalitesi onun en büyük dezavantajı. Şu an Fransa liginin parlayan isimlerine umutlarını bağlamış gibi. Bakalım ne kadar başarılı olabilecek bu yolda yalnız adam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder