20 Kasım 2010 Cumartesi

Fatih'i yönetememek!


Kulüplerin transfer politikalarını ve yönetim felsefelerini sorgulamaları gereken bir olay yaşanıyor Beşiktaş'ta. Hani yönetimin profosyonellere bırakılması gerektiğini, hiyerarşide başkan ile teknik direktör arasında olan bir sportif direktörün önemi işte Fatih Tekke olayında bir kez daha anlaşıldı.

Sezon başı Zenit'e 750.000 Euro bonservis ödenmişti ve Fatih'e de yıllık 1.5 milyon lira garanti para verildi. Şimdi gelinen nokta ise zaten sicili kabarık bu oyuncudan şu ana kadar sıfır verim alınması ve Schuster'in aralarında yaşadıkları bir tartışma yüzünden kafasından oyuncuyu silmesi. Sonuç ise 33 yaşındaki bir adam için sokağa atılan önemli bir para ve kaybedilen en az 1 sene. Yukarıda bahsettiğim kademede bir yönetici ya da sorumlu olmadığı için de biz muhtemelen ilerleyen dönemlerde Fatih sorununu medyadan takip etmeye devam edeceğiz. Yani görünüşe göre ıskartaya çıkmış eldeki bu malzemeyi en verimli şekilde nasıl kullanılabileceğini düşünmesi gereken bir sorumlu yok ortada. Bu soruna bir çözüm getirilmediği sürece de sportif anlamda ilk başarısızlıkta hemen ısıtılıp servis edilecektir kamuoyuna. Ondan sonra da yöneticiler hiç sızlanmasın bizim altımızı oymaya çalışan bir kesim var diye. Siz buna çanak tutuyorsunuz çünkü.

Ben Schuster'in bu saatten sonra geri adım atacağını sanmıyorum bu konuda. Bu yaşa gelmiş bir oyuncuya ders verme gibi bir niyeti de yoktur sanırım ki hiç o karakterde bir teknik adam da değildir. Şimdi iş bu konuya el atacak bir yöneticiye kaldı. Fatih'in bu şekilde kadroda tutulması doğru değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder