8 Mart 2010 Pazartesi

Piotr Trochowski


Bugün bazı kaynaklarda Hamburg'un ortasaha oyuncusu Piotr Trochowski'nin yeni sezonda takımdan ayrılmak istediği yönünde haberler vardı. Polonya asıllı Alman oyuncunun kulübü ile 1 sene daha kontratı var. Ancak Hamburg'dan ayrılacak olması halinde, özellikle kaliteli ortasaha oyuncusu bulmak konusunda oldukça beceriksiz davranan kulüplerimiz eğer gözlerini açarsa Trochowski onlar için gerçekten büyük bir fırsat.

Bayern Münih'de oynadığı 5 sezonda fazla oynama şansı bulamamıştı. Ancak Hamburg ondaki ışığı farketmede gecikmedi ve 1 milyon Euro gibi bir rakama kadrosuna kattı 2004 yılında. Trochowski'nin kendini göstermesi ve Milli takıma kadar yükselmesi de Hamburg yıllarında gerçekleşti. Son Avrupa Şampiyonası'nda da Almanya kadrosundaydı ve bazı maçlarda oldukça iyi süreler de alıp, iyi performanslar ortaya koydu. Ortasahanın ortasında ve kanatlarda hücuma yönelik oynayabilen çok yönlü bir oyuncu. Fizik olarak diri ve Bundesliga disiplinine sahip ve daha da önemlisi bu özelliklerini ortalama üstü oyun zekası, tekniği ve sert şutları ile birleştirebiliyor. Eğer pazara çıkması halinde ilk tercihi mutlaka bir Bundesliga takımı olacaktır ancak "Money talks" taktiği izlenerek Türkiye'ye getirilebilir.

Transfermarkt.de sitesine göre oyuncunun değeri 9-10 milyon Euro civarında. Yayın haklarının inanılmaz fiyatlara satışı gerçekleştikten sonra bütün kamuoyunun beklentisi artık vasat Güney Amerikalılar ya da Afrikalılardan ziyade Avrupa'da biraz isim yapmış, oyun karakteri yüksek oyuncuları ligimizde görebilmek oldu. Trochowski de benim kıstaslarıma göre bu tanıma fazlası ile uyuyor. Gelmesi halinde ligimizin kalitesine oldukça pozitif bir katkı yapacağı da kesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder