14 Mart 2010 Pazar

Artık Mevlüt'ü de konuşalım...


Bu akşam Mevlüt'ün akşamı oldu Fransa'da. Yetiştiği kulüp olan ve onun satışından geçen yaz 8 milyon Euro gibi iyi de bir para kazanan Sochaux'ya 3 gol birden attı PSG forması ile. Yaklaşık 6 hafta ara vermişti Fransa'da gollerine ve bu akşam kaderin bir cilvesi eski takımı onun bu golsüzlüğüne ilaç oldu adeta.

Bu sene lig ve kupada toplam 26 maç oynadı Mevlüt ve 12 gol kaydetti. O gelmeden takımın bir numaralı gol silahı olan Luyindula'nın bu sezon sadece 6 gol attığını düşünürsek, Mevlüt ilk senesinde hiç de fena bir iş yapmıyor Paris'te. En çok gol atanlar listesinde ise Niang ve Nene'nin ardında sadece 3 gol fark ile üçüncü sırada yer alıyor. Yani ciddi anlamda Ligue 1 gol krallığı için de aday milli oyuncu. Her ne kadar PSG yine kötü bir sezon geçiriyor olsa da Fransa'nın en göz önünde olan ve en acımasız eleştirilere maruz kalan kulübünde, hele ilk senesinde şu ana kadar gösterdiği performans bile onun adına mükemmele yakın geçirilen bir sezon değerlendirmesi yapmak için yeterlidir.

Fatih Terim'in A Milli Takım için Mevlüt'teki ısrarı birçok kesim tarafından eleştirilmişti zamanında. Son Avrupa Şampiyonası'nda da ismi maalesef Fatih Tekke polemiklerine malzeme edilip daha milli forma heyecanı tadamadan afaroz edilmeye çalışılmıştı. Belki de bu baskılar yüzünden potansiyelinin çok altında performanslar sergiledi Mevlüt milli forma altında şu ana kadar ancak PSG'deki formu ile Hiddink'in kadrosunda yer bulmayı fazlası ile hakediyor. Topla beraber aniden süratlenebilmesi, kaleyi gördüğü anda etkili şutlar atabilmesi ve ortalama üstü bitiriciliği Mevlüt'ün öne çıkan özellikleri. Karakter olarak da saha içinde oldukça profosyonel ve olgun bir tavır içinde her zaman. Fransa'da her sezon 10'un üstünde gol atabiliyor olmasına rağmen aslında biz ona şu ana kadar hakettiği değeri vermedik maalesef. Daha Türkçe konuşmaktan aciz, türlü skandalların içinde ismi geçen "Sahte Türk" lere binbir çeşit methiyeler düzerken Mevlüt'ün halen bir köşede unutulması benim içime sinmiyor. Bu akşamki mükemmel performansı ile bize kendini bir kez daha hatırlattı.

Hücumcuları ve golcüleri çok formsuz bir sezon geçiren Türkiye için bir şanstır Mevlüt'ün varlığı. Artık aynı isimler üzerine tartışma yapmaktan vazgeçip, biraz da bizleri umutlandıran bu taze isimler üzerinden Milli Takım'ı tartışmamızın zamanı geldi. Umarım Mevlüt de Hiddink ile yeni bir başlangıç yapar Türk Milli Takımı kariyerine ve yeni dönemin en çok konuşulan isimlerinden birisi olur performansı ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder