31 Ocak 2010 Pazar

Portsmouth-Tottenham Hücum Hattı



Son üç sezonda Tottenham ile Portsmouth arasında inanılmaz bir futbolcu alışverişi yaşandı. Son olarak da Fransız savunmacı Younes Kaboul tıpkı Jermain Defoe gibi, kısa bir Portsmouth macerasının ardından geri döndü Londra kulübüne. Böylece Herry Redknapp ile başlayan bu zincire, Defoe, Crouch, Kranjcar'ın ardından o da eklenmiş oldu.

Bu gel-git'li transferlerin en büyük sebebi Tottenham'ın, bir seviye daha atlamak için Sevilla efsanesini yaratan Juande Ramos'u 3 sene önce takımın başına geçirmesiyle başlayan ama hayalkırıklığı ile biten süreçti. Bu 3 sene içinde özellikle hücum bölgesi o kadar çok değişikliğe uğradı ki bazen biz bile takip etmekte zorlandık. Son olarak bu devre arasında Barcelona'dan Gudjohnsen kiralandı zaten oldukça alternatifli olan hücuma bir alternatif daha yaratmak için. Kadroda zaten pek düşünülmeyen Dos Santos Türkiye yolunu tutarken, şimdilerde Robbie Keane'in Sunderland'a transfer olacağı söylentileri dolaşıyor. Bu arada Tottenham kadrosunda 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en az Arshavin kadar yıldızlarından biri olan Roman Pavlyuchenko'nun da olduğunu belirtelim. Bu arada yaklaşık 25 milyon euro'ya alınmış Darren Bent'i de bu yaz başında Sunderland'a yolladıklarını atlamayalım.

Son yıllarda Tottenham'ın hücum hattındaki bu kargaşa, onları hedefledikleri o seviyelere çıkmaktan alıkoydu. İsim isim baktığımızda göz kamaştıran bu oyuncular ikili olarak bir istikrar sağlayamadılar bu 3 sene boyunca. Şu anda Redknapp'ın gözde ikilisi Defoe-Crouch gibi gözüküyor. Crouch'un fizik gücü ve hava hakimiyeti ile Defoe'nin hareketli oyunu ve bitiriciliği bu sene onlara şu ana kadar toplamda 20 gol kazandırdı. Şimdi soru Redknapp'ın bu ikilide ne kadar ısrar edeceği. Eğer Chelsea, Manchester, Arsenal seviyelerine yaklaşmak istiyorlarsa ki koydukları hedef bu, kadro istikrarını sağlamaları şart. Bunun için de resimdeki bu nokta&virgül ikilisinin istikrarlı katkılarına ihtiyaçları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder