28 Ocak 2010 Perşembe

Kötü Çocuklar

1980'lerin başındaki Isiah Thomas'lı, Bill Lambier'lı, Vinnie Johnson'lı 'Bad Boys' ekolü idi Detroit Pistons efsanesini oluşturan. NBA'de sadece atarak değil, tutarak da bir ekol yaratılabileceğini göstermişlerdi kötü çocuklar o yıllarda.
Şimdilerde ne zaman bir Inter maçı izlesem, onları modern zamanların 'Bad Boys'una benzetiyorum. Mourinho bu takıma ilk geldiğinde onlara kazandıracağı ilk ve en büyük özelliğin teslim olmayan ve sürekli arayan bir oyun karakteri olacağını düşünmüştüm. Zaman beni yanıltmadı ve bugün Inter Avrupa'nın takım savunmasını en iyi yapan, oyun disiplini en üst düzeyde olan takımlarının başında geliyor.
Karakterli bir oyun futbol karakteri üst düzeyde olan oyuncularla oynanır. Mourinho'nun transfer stratejisi de bunu doğrular nitelikte. Gerek yazın alınan Eto'o,Milito, Motta ve Lucio, gerekse takıma yeni katılan Pandev oyun ve mental disiplini üst düzeyde olan oyuncular. Onları 'Bad Boys' yapan özellikleri de tamamen bu. Kadroda belki Balotelli dışında sallanan oyuncu yok bu anlamda. Bu takımın "10 numarası" Sneijder bile özellikle bu takım için yaratılmış gibi. Diego ve Ronaldinho bu takıma Sneijder'in yaptığı katkıyı yapamazlar. Bu yüzden ne kadar "nazlı" transferler olmuş olsalar da Sneijder ve Eto'o bu takıma gelmekle hem kendileri hem de Inter için en doğru olanı yaptılar.
Bu takımdan bir oyuncu kesinlikle ayrı bir paragrafı hakediyor. Bu akşam oynanan Juventus maçının 30. dakikasında Maicon, hücum ettiği bir pozisyonda yerde kalır ve Juventus'lu oyuncunun topu dışarı atıp atmamaktaki kararsızlığını eliyle ona devam et işareti yaparak geçiştirir. İşte bu Maicon'un, Dani Alves varken neden Brezilya Milli Takımı'nın sağ beki olduğunu gösteren bir örnektir. Oyuna saygısı ve bağlılığı üst düzeyde olan bir oyuncu Maicon. Belki Alves kadar gösterişli değil ama onun kadar etkili ve ve ondan daha karakterli bir oyuncu.
Evet, Barcelona yüzyılın takımı olabilir. Ama unutulmamalıdır ki Barcelona Batman ise, Inter de Joker'dir. Yenilse de, kaybetse hatta tokat yese de daima "En iyi kötü" olarak hatırlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder