9 Ağustos 2011 Salı

Barcelonalılaştırdıklarımızdan...


İnsanı futboldan soğutan şike haberlerinin üstüne Bundesliga ile başlayan Avrupa futbolu ilaç gibi geldi. Adeta aç kurtlar gibi cuma akşamının gelişini beklemiştir bir çok kişi benim gibi. Hele bir de sezonu geçen senenin en "güzel" takımının en "güzel" taraftarı ile açmak çok şık oldu.

Herkes merak etmiştir Dortmund'un özellikle bu sezon göstereceği performansı. Bundesliga'nın 10 bilinmeyenli denklemi andıran yapısını düşünürsek Bayern Münih dışında her sene sürpriz bir takım ortaya çıkacağı neredeyse garantidir Almanya'da. Hemen ilk akla gelen Wolfsburg örneği...Armin Veh'in Stuttgart'ı...Geçen sene bir dönem Mainz...Ve tabii ki aşama aşama bugünlere gelen Dortmund...

Futbol adına oldukça önemli bir proje ve hikayedir Dortmund'un durumu. Bu açıdan Wolfsburg ve Stuttgart'tan ayırmak lazım onları. Takıma kazandırılmak istenen futbol kimliği sadece şampiyon olunan geçen seneden değil Klopp öncesi dönemde bile ufak ufak belirtiler gösteriyordu zaten. Doğru teknik adam, doğru futbol anlayışı ve her sene üzerine koyarak, sindirilerek kazanılan başarılar Dortmund'u bu noktaya getirdi.

Cuma akşamı da gördük ki değişen hiçbir şey yok Westfalen'de...Bu takımdaki birçok yıldız adayından en parlayanını Real Madrid kaptı bilindiği üzere. Ama Dortmund öyle Barcelonalılaşmış ki yerine aynı milletten aynı kökenden başka bir oyuncuyu aylar önce koyma cesaretini gösterebiliyorlar. İlkay o sakalları kesse sanki Nuri hala sahada diyeceğiz neredeyse. Elbette Nuri seviyesine ulaşması için zamana ihtiyacı var ama Cuma akşamı hiç sırıtmadan oynadı 80000 kişinin önünde. Normalde Real Madrid'e sattığınız bir oyuncunun yerine İlkay'ı değil Diego'yu almaya çalışabilirsiniz ama Dortmund bu ucuzluğa kaçmıyor.

Sol bekte oynayan Löwe de bölgesel ligden alınmış. Bu sene en çok para harcanan oyuncu Brugge'den alınan Perisic...Yanlış bilmiyorsam 5 milyon gibi bir rakam verildi bonservisine..Geçen sene de Lewandowski'ye böyle bir rakam verilmişti.

Bu sene her hafta izlenilecekler listesine en üst sıradan girmeyi başardı Dortmund...Bakalım Avrupa'da ne yapacaklar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder